Αρχική Ελλαδα Το “νταϊλίκια γιοκ” του Μητσοτάκη στον Ερντογάν, θέμα στον τουρκικό Τύπο

Το “νταϊλίκια γιοκ” του Μητσοτάκη στον Ερντογάν, θέμα στον τουρκικό Τύπο

Από antwnio

Αίσθηση στον τουρκικό Τύπο προκάλεσε η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο και συγκεκριμένα η φράση- μήνυμα προς την Άγκυρα “Τα νταϊλίκια γιοκ με την Ελλάδα κύριε Ερντογάν”.

Σταχυολογόντας τις ειδήσεις από την γείτονα, ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, παραθέτει ενδεικτικά δημοσίευμα από την Cumhuriyet με τίτλο ”Όχι κύριε Ερντογάν νταϊλικια γιοκ᾽᾽. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις του Ερντογάν.

O Μητσοτάκης τον οποίο προστατεύουν οι ΗΠΑ συνεχίζει να προκαλεί και στα τουρκικά γράφει το Son Dakika αναφέροντας το ¨νταϊλίκια γιοκ᾽.

”Ακουμπάει την πλάτη του και βασίζεται σε Γαλλία και ΗΠΑ.Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συμφωνίεςπου έχει με τις δυο χωρες”, συνοψίζει η Yeni Safak.

”Η απειλή του Ερντογάν ᾽᾽μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά᾽᾽δίδαξε τουρκικά στον Μητσοτάκη ᾽᾽Απάντηση σκάνδαλο με ᾽νταϊλικια γιοκ᾽᾽, γράφει η Haberler.

Τέλος, υποχώρηση Μητσοτάκη βλέπουν στην Sozcu αναφέροντας την φράση του Έλληνα πρωθυπουργού “Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Ερντογάν όμως”.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης