Αρχική Αθλητισμος Η Ρωσία θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της IPC που απαγορεύει την ομάδα RPC από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022

Η Ρωσία θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της IPC που απαγορεύει την ομάδα RPC από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022

Από antwnio

 Η Ρωσία συντάσσει αγωγή με το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απόφασης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) να απαγορεύσει σε Ρώσους αθλητές από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού Όλεγκ Ματίτσιν.

“Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να καθορίσουμε τη νομική μας θέση για να υποβάλουμε αγωγές για την προστασία των δικαιωμάτων των αθλητών μας, ενάντια στις διακρίσεις αθλητών με βάση την εθνικότητα τους και τη χρήση του αθλητισμού ως εργαλείου πολιτικής πίεσης”, είπε ο Ματίτσιν.

«Η σημερινή απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να απαγορεύσει την ομάδα μας είναι κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των αθλητών και χειραγώγηση του Ολυμπιακού Χάρτη και των αξιών των ανθρώπινων ζωών για την επιδίωξη πολιτικών στόχων», είπε ο υπουργός.

«Είναι εξαιρετικά απαράδεκτο να επιβάλλονται οποιεσδήποτε κυρώσεις σε σχέση με Παραολυμπιονίκες, που έχουν ήδη φτάσει για το τουρνουά», συνέχισε.

«Είμαστε σε ένα γρήγορο καθεστώς που συντάσσει αγωγή για να εξεταστεί το [CAS] πριν από την Τελετή Έναρξης και την πραγματική έναρξη των [Χειμερινών Παραολυμπιακών] Αγώνων του 2022]», είπε ο Matytsin στους δημοσιογράφους.

Η IPC ​​ανακοίνωσε μια απόφαση το πρωί της Πέμπτης να απαγορεύσει σε αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία τη συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο της Κίνας.

Το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο των Παραολυμπιακών αθλημάτων αναθεώρησε την προηγούμενη απόφασή του, που εκφράστηκε την Τετάρτη και επιτρέπει σε αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να λάβουν μέρος στην πολυαναμενόμενη τετραετή διοργάνωση των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Πρόεδρος της IPC, Andrew Parson, δήλωσε την Πέμπτη ότι: «Η διασφάλιση της ασφάλειας και της ασφάλειας των αθλητών είναι υψίστης σημασίας για εμάς και η κατάσταση στα χωριά των αθλητών κλιμακώνεται και έχει γίνει πλέον αβάσιμη».

«Πρώτα και κύρια, έχουμε καθήκον ως μέρος της παραολυμπιακής αποστολής, που κατοχυρώνεται στο σύνταγμα, να εγγυηθούμε και να εποπτεύσουμε τη διοργάνωση επιτυχημένων Παραολυμπιακών Αγώνων, να διασφαλίσουμε ότι στον αθλητισμό που ασκείται εντός του Παραολυμπιακού Κινήματος κυριαρχεί το πνεύμα του ευγενούς παιχνιδιού, της βίας. απαγορεύεται, αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος για την υγεία των αθλητών και τηρούνται οι θεμελιώδεις αρχές ηθικής».

«Έχοντας αυτό κατά νου, και για να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα αυτών των Αγώνων και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, αποφασίσαμε να αρνηθούμε τις συμμετοχές αθλητών από το RPC και το NPC Λευκορωσίας», πρόσθεσε.

Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2022 στην κινεζική πρωτεύουσα του Πεκίνου είναι προγραμματισμένοι για τις 4-13 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της 128ης συνόδου της ΔΟΕ στην Κουάλα Λουμπούρ στις 31 Ιουλίου 2015, το Πεκίνο επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022, καθιστώντας την κινεζική πρωτεύουσα την πρώτη πόλη που φιλοξενεί τόσο τους Θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες (το 2008) όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες (το 2022).

Ρώσοι Παραολυμπιονίκες στο Πεκίνο-2022

Λόγω διεθνών κυρώσεων κατά των ρωσικών αθλημάτων, αθλητές από τη Ρωσία υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2022 υπό τη σημαία και το λογότυπο της Ρωσικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (RPC) αντί της ρωσικής εθνικής σημαίας και του κρατικού εμβλήματος.

Ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας ήταν επίσης υπό κυρώσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Κίνα. Το Πρώτο Κοντσέρτο για Πιάνο του Πιότρ Τσαϊκόφσκι επιλέχθηκε για να παιχτεί στις τελετές βράβευσης Ρώσων Παραολυμπιονικών στο Πεκίνο.

Διαβάστε επίσης