Αρχική Κοινωνια ΚΚΕ: Το υπ. Υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση απολύσεων υγειονομικών με τρίμηνες συμβάσεις

ΚΚΕ: Το υπ. Υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση απολύσεων υγειονομικών με τρίμηνες συμβάσεις

Από antwnio

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με μία απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας, προχωράει σε απολύσεις των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν στις δομές υγείας με συμβάσεις τριών μηνών για να αντικαταστήσουν τους υγειονομικούς, που η ίδια έβγαλε σε αναστολή.

Αφού τους ξεζούμισε, τους άφησε σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτους, τώρα τους πετάει στον δρόμο ως “υπεράριθμους”, με το πρόσχημα ότι υγειονομικοί γυρίζουν από την αναστολή “επειδή εμβολιάστηκαν ή νόσησαν”.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με απόφασή της “τέλειωσε” την πανδημία μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου, συνεχίζει να αξιοποιεί με τον χείριστο τρόπο τον εμβολιασμό -ως εργαλείο απολύσεων- και να κρατάει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους υγειονομικούς», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα από το υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση, να επανέλθουν στην εργασία τους όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Και πάλι δεν φτάνουν για να καλύψουν τις συνεχώς διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες στην υγεία», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Διαβάστε επίσης