Αρχική Κοινωνια Έρευνες για τα αίτια συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Έρευνες για τα αίτια συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Από antwnio
Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες ο τραγικός απολογισμός από την πτώση του μισθωμένου πυροσβεστικού ελικοπτέρου Μi 8 κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Σάμο.

Να διαλευκάνουν τα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο καλούνται οι ελληνικές αρχές. Η πτώση του μισθωμένου πυροσβεστικού ελικοπτέρου Μi 8 κόστισε τη ζωή δύο ατόμων του πληρώματος ενώ άλλοι δύο διασώθηκαν. Απαντήσεις καλείται να δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων του υπουργείου Μεταφορών.

Από την συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους ο Έλληνας μεταφραστής που βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερο καθώς και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης. Σώθηκαν οι άλλοι δύο επιβαίνοντες: Ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής (επίσης Μολδαβός) που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε καθώς κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Το ελικόπτερο, κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, έπεσε στη θάλασσα κατά τη συνδρομή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι Σάμου.

Η πρόσκρουση έγινε 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Διαβάστε επίσης