Αρχική Κοινωνια Τσουχτερές τιμές στα σχολικά είδη – Αυξήσεις που ξεπερνούν το 20%

Τσουχτερές τιμές στα σχολικά είδη – Αυξήσεις που ξεπερνούν το 20%

Από antwnio

Το πρώτο κουδούνι φέρνει χαρά αλλά και φουσκωμένες επιβαρύνσεις στον οικογενειακό προυπολογισμό που έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις φωτιά στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά.

Για μια σχολική τσάντα που θα γεμίσει με όλα τα απαραίτητα για τους μαθητές η αύξηση κυρίως στο κόστος του χαρτιού περίπου κατά 30% ανεβάζει σημαντικά το ποσό που θα πρέπει να διαθέσουν οι γονείς για τα παιδιά τους πριν καν μπουν στις τάξεις.

Ένα ευρώ από 50 λεπτά που ήταν πέρυσι κοστίζει ένα απλό τετράδιο, τα σπιράλ 4 ή 5 θεμάτων έφθασαν να πωλούνται 7-8 ευρώ από 4-5 ευρώ, ενώ ένα σετ 24 μαρκαδόρων ανέβηκε στα 7 από 5,5 ευρώ.

Σύμφωνα με το MEGA, προμηθευτές κι αντιπρόσωποι σχολικών ειδών προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές της σχολικής τσάντας που κυμαίνονται από 30 έως 80 ευρώ, ενώ οι κασετίνες ξεκινούν από 9 και φθάνουν ως τα 30 ευρώ.

Πολλές παραγγελίες στα σχολικά είδη γίνονται πλέον διαδικτυακά, δυνατότητα που απέκτησαν στις μέρες των lockdown λόγω κορωνοϊού ακομη και συνοικιακά βιβλιοπωλεία. Έτσι οι γονείς μπορούν να συγκρίνουν τιμές και να βρουν τις φθηνότερες.

Στις οδηγίες της ένωσης καταναλωτών ποιότητας ζωής προτείνεται στους γονείς αν θέλουν να συγκρατήσουν τα έξοδα για το σχολείο να κάνουν έναν κατάλογο με τα είδη που είναι απαραίτητα αφού συζητήσουν με το παιδί τους τηρώντας αυστηρά τον κατάλογο που έχουν ετοιμάσει.

Διαβάστε επίσης