Αρχική Εκκλησία Θεοφάνια στον Πειραιά: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο αγιασμός των υδάτων (φωτο & video)

Θεοφάνια στον Πειραιά: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο αγιασμός των υδάτων (φωτο & video)

Από antwnio

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου, και του Αλέξη Τσίπρα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά.

Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ενώ το παρών έδωσαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Τραγάκης και Νόνη Δούνια, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime

Τον Αγιασμό των Υδάτων πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μια λαμπρή τελετή στο λιμάνι του Πειραιά, υπό την παρουσία δυο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους ευχήθηκε «να υπάρξει περισσότερο φως που το έχουμε ανάγκη ίδιως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι».

Διαβάστε επίσης