Αρχική Διεθνη Νεα Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία λόγω καύσης Κορανίου

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία λόγω καύσης Κορανίου

Από antwnio

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Τουρκία μετά τα επεισόδια  με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία. Χθες 27/1 τα μεσάνυχτα οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Τουρκία προειδοποίησαν τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Τουρκία για πιθανό «κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης».

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα δημοσίευσε στον ιστότοπο της ανακοίνωση για τους πολίτες της που ζουν στην Τουρκία: «Μετά τις πρόσφατες καύσεις του Κορανίου στην Ευρώπη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τους πολίτες της για πιθανές επιθέσεις αντιποίνων από τρομοκράτες σε χώρους λατρείας στην Τουρκία. Μπορούν να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση, στοχεύοντας μέρη που είναι συχνά επισκέψιμα».

Η γερμανική πρεσβεία στον λογαριασμό της στο Twitter προειδοποίησε επίσης τους πολίτες της: «Σημαντική προειδοποίηση για τους Γερμανούς στην Τουρκία. Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους συμπατριώτες μας για άλλη μια φορά ότι μετά την καύση του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Σουηδία, σύμφωνα με την εκτίμηση των αξιωματούχων ασφαλείας, ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία αυξάνεται».

Η γερμανική πρεσβεία καλεί τους Γερμανούς πολίτες που ζουν στην Τουρκία να μείνουν μακριά από διεθνείς ταξιδιωτικές εγκαταστάσεις, δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα χώρους λατρείας.

Και η Γαλλική Πρεσβεία επίσης αργά χθες αναφέρθηκε στην την προειδοποίηση υψίστης ασφαλείας που εξέδωσαν χθες οι ΗΠΑ προσθέτοντας: «Καλούνται οι Γάλλοι που διαμένουν ή επισκέπτονται την Τουρκία να είναι πολύ προσεκτικοί στους χώρους συγκέντρωσης όπου είναι πιθανό να υπάρχουν ξένοι, ιδιαίτερα σε χώρους λατρείας».

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης