Αρχική Ελλαδα Καιρός: Βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από antwnio

Άστατος θα είναι ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, Που θα χιονίσει. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φθάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις και από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο παρουσιάζονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα νότια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν στην Κρήτη πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στα νοτιοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης