Αρχική Κοινωνια Μιχαήλ Κωσταράκος: Με την ελληνική σημαία στο τελευταίο του ταξίδι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ (φωτο & video)

Μιχαήλ Κωσταράκος: Με την ελληνική σημαία στο τελευταίο του ταξίδι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ (φωτο & video)

Από antwnio

Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο. Την νεκρώσιμη ακολουθία ψάλλει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Το φέρετρο του Μιχαήλ Κωσταράκου είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, η οποία θα τον συνοδεύσει στο τελευταίο του ταξίδι.

Η σύζυγος, οι κόρες του, συγγενείς και φίλοι του Μιχαήλ Κωσταράκου, αλλά και αξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας για την κηδεία του Στρατηγού. Το παρών στην κηδεία του Μιχαήλ Κωσταράκου δίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης καθώς και ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα υγείας και απεβίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο «424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης». Είχε διατελέσει αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Στις 13 Νοεμβρίου 2014 είχε εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Ηταν πτυχιούχος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού «Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών». Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Σγουρού και είχε αποκτήσει δύο κόρες.

Διαβάστε επίσης