Αρχική Αθλητισμος Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια – “Δεν συνάδουν με τις αξίες μας”

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια – “Δεν συνάδουν με τις αξίες μας”

Από antwnio

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την χθεσινή επίθεση των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζει έντονα τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ (7/8) στην Αθήνα, κατά τα οποία, σύμφωνα με τις αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας και των ελληνικών και κροατικών μέσων ενημέρωσης, ταραξίες από την Κροατία ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με οπαδούς της ΑΕΚ. Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος.

Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, του αθλητικού πνεύματος και της θετικής ατμόσφαιρας στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι μόνο απειλούν την ασφάλεια όλων των παρευρισκόμενων, αλλά και βλάπτουν τη φήμη του ποδοσφαίρου ως ενός αθλήματος που ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των ταραχών. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού φιλάθλου.

Για άλλη μια φορά, υπενθυμίζουμε και καλούμε όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τον αγώνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η UEFA, σε συμφωνία με την αστυνομία, αποφάσισε ότι και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς.

Η Ντιναμό παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο η αγάπη για τον αθλητισμό εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσω της συντροφικότητας, του σεβασμού και της συνεργασίας».

Διαβάστε επίσης