Αρχική Πολιτική «Ανάβουν» οι προεκλογικές μηχανές

«Ανάβουν» οι προεκλογικές μηχανές

Από antwnio

«Ανάβουν» οι προεκλογικές μηχανές των κομμάτων, με τα κομματικά επιτελεία να εργάζονται πυρετωδώς για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

ΝΔ: Κεντρικό δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτειες

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η Πειραιώς στη νέα προεκλογική μάχη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταφέρεται ήδη από σήμερα στα γραφεία του στην Πειραιώς και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον μαραθώνιο περιοδειών με κεντρικό πρόταγμα την ισχυρή και αυτοδύναμη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει το σημα για μια νέα προεκλογική εκστρατεία με θετικό αφήγημα για την επόμενη μέρα και κεντρικό δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτειες.

Από σήμερα το απόγευμα το στρατηγείο του Κυριακου Μητσοτακη μεταφέρεται στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς όπου μαζί με το επιτελείο του θα αρχίσουν να τρέχουν την προεκλογική εκστρατεία με κεντρικό πρόταγμα μια ισχυρή και αυτοδύναμη διακυβέρνηση της ΝΔ για μα συνεχιστεί η πρόοδος στην οικονομία, να συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τις προτεραιότητες του για την επόμενη τετραετία : καλυτεροι μισθοί για όλους, αναμόρφωση του ΕΣΥ, στοχευμένες μειώσεις φόρων και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά δυναμικά νέο γύρο περιοδειών από το Σάββατο στη δυτική Αθήνα και στη συνέχεια την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, ενώ αναμένεται να προστεθούν στο χάρτη των περιοδειών και περιοχές που δεν είχε προλάβει να επισκεφτεί στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

Το μήνυμα που στέλνει στα στελέχη του είναι κανένας εφησυχασμός αλλά και καμία αλαζονεία καθως παρά το νικηφόρο πρώτο αποτέλεσμα η κάλπη αντιμετωπίζεται ως άδεια που στόχο έχουν να γεμίσει με όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Την ίδια ώρα την αντίδραση της ΝΔ προκαλεσε η χθεσινή δήλωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη ο οποίος ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι νέοι υπερψήφισαν τη ΝΔ απάντησε ότι «είτε έχουν ομίχλη στα μυαλά είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στομχολμης»

Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στον Νίκο Ξυδάκη

«Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη ενώ τώρα ο κος Ξυδάκης μιλάει για Συνδρομο της Στοκχόλμης» αναφέρει ο γραμματεας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινακης και συνεχίζει

«Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο.

Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή – Αποτίμηση, ανασυγκρότηση και χάραξη νέας στρατηγικής στο επίκεντρο της ατζέντας

Στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, με ορίζοντα τις εκλογές της 25ης Ιουνίου συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι θα καλέσει τους πάντες σε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας.

Αποτίμηση, ανασυγκρότηση αλλά κυρίως η χάραξη της νέας στρατηγικής για την επόμενη κρίσιμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ κάλπη της 25ης Ιουνίου. Εκ των πραγμάτων στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα γίνει αποτίμηση για το τι συνέβη, για το τι έγινε, για το τι δεν έγινε, για το τι έφταιξε, για το αποτέλεσμα και οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη ήττα στην κάλπη.

Θα αναζητηθεί το αφήγημα για την επόμενη κάλπη και η στρατηγική για τις νέες διορθωτικές κινήσειςαλλαγές και για τους ρόλους που θα ανατεθούν σε πρόσωπα την επόμενη περίοδο.

Αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη να προχωρήσουν σε αυτοκριτική για όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά το πρόταγμα αυτή τη στιγμή για την πλευρά της Κουμουνδούρου είναι η διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει έναν προωθητικό χαρακτήρα, να μην αναλωθεί μόνο σε όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά κυρίως σε όσα πρέπει να γίνουν άμεσα, με δεδομένη και την πίεση του χρόνου που υπάρχει μέχρι την επόμενη κάλπη.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τονίσει πως η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια άδεια κάλπη. Το πρωί όταν ξεκινάει η εκλογική διαδικασία, όλοι έχουν την υποχρέωση να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Να μην προκύψει αφενός μια ανεξέλεγκτη, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας να αποδείξει ότι είναι και θα είναι το κόμμα που εκφράζει και στηρίζει τις διεκδικήσεις των πολιτών. ,

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των στελεχών την ώρα κατά την οποία αρκετοί τονίζουν σε δημόσιες δηλώσεις τους ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή θα πρέπει να έχει ένα ενωτικό χαρακτήρα, να εκπέμψει ένα ισχυρά ενωτικό μήνυμα και φυσικά να μην υπάρξουν άγονες στείρες αντιπαραθέσεις που δεν θα κάνουν τίποτα άλλο από το να ρίξουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας για το κόμμα.

 

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης