Αρχική Lifestyle Γ. Καραμίχος: Σέβομαι την πίστη, δεν εκτιμώ καθόλου την θρησκεία – Στο δωμάτιο μου έχω τον Βούδα

Γ. Καραμίχος: Σέβομαι την πίστη, δεν εκτιμώ καθόλου την θρησκεία – Στο δωμάτιο μου έχω τον Βούδα

Από antwnio

Ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” και μεταξύ άλλων, μίλησε ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας του, αλλά και τη σχέση του με τη θρησκεία.

“Ήταν πολύ πρόσφατο όταν το ανακοίνωσα. Είχαμε κλείσει μια εκδήλωση ώστε να μιλήσουν οι άντρες για τον καρκίνο του μαστού, το πώς το αντιμετωπίζουν. Έχουμε την εκδήλωση και την ώρα που φτάνω, είναι αρκετές γυναίκες και μου έλεγαν “πείτε το με το όνομά του”. Όσοι ώρα μιλούν οι άλλοι δύο ομιλητές και βλέπω αυτές τις γυναίκες να με κοιτούν με μάτια σαν puppy, να το απενεχοποιήσουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να βρεθεί λύση. Μου είπαν περιπτώσεις ρατσισμού στη δουλειά, μια αμήχανη διαδικασία. Δεν ήξερα ότι στο ενδιάμεσο θα διαγνωσθώ με καρκίνο στον πνεύμονα.

Εκείνη τη μέρα που ήταν να γίνει το συνέδριο, βγήκε η βιοψία. Δεν είχα κανένα σύμπτωμα, εκείνο το διάστημα δεν κάπνιζα. Πέρσι ήμουν 49 ετών. Κάναμε πρόσφατα ένα συνέδριο στην Εθνική Πινακοθήκη και είδα πράγματα που δεν ήξερα ποτέ. Το 65% που το ανακαλύπτουν, είναι ήδη αργά. Όταν θα δώσει σύμπτωμα είναι αργά.

Οπότε πρέπει να κάνουμε τακτές εξετάσεις, ιδίως οι καπνιστές, όσοι ζουν στην πόλη λόγω του καυσαερίου. Όλοι πρέπει να κάνουν την εξέταση ιδίως μετά τον Covid-19. Συνεχίζω τη θεραπεία μου για λίγο ακόμα αλλά οι τελευταίες εξετάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάτι. Δεν λέω ποτέ μεγάλη κουβέντα. Μέσα μου νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για την κόρη μου, που με αφορμή εκείνη έκανα τις εξετάσεις και για τους γιατρούς μου. Εμένα με έπιασε η “βλακίτιδα”, όταν μου είπε ο γιατρός να κάνω την αξονική. Άρχισα να σκέφτομαι τα πρακτικά…

Δεν είμαι άθεος. Σέβομαι την πίστη, δεν εκτιμώ καθόλου πια την θρησκεία αποδεδειγμένα με τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν. Εκτιμώ κάποιους Πατεράδες που προσεύχονται! Σέβομαι την πίστη όλων των ανθρώπων, όπου πάω θα προσκυνήσω τους ντόπιους Θεούς. Στο δωμάτιό μου έχω τα πάντα. Έχω τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία, τον Χριστό, τον Βούδα, τα κομποσκοίνια. Έχω κάτι πυραμίδες από το Μεξικό, κάτι από Ιαπωνία, από Αφρική. Έχω και το Κοράνι, γιατί και αυτό το διάβασα, διάφορες προσευχές. Δεν έχουν “τσακωθεί” ποτέ. Έχω διάφορες προσευχές. Μου αρέσει πάρα πολύ η προσευχή του Κυπριανού, γιατί είναι κατά της βασκανίας και μου αρέσουν οι άνθρωποι που έκαναν μεγάλη διαδρομή”, εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καραμίχος.

Διαβάστε επίσης