Αρχική Πολιτική Καραμανλής για Τέμπη: Θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι – Δεν θα κρυφτώ πίσω από τη βουλευτική ασυλία

Καραμανλής για Τέμπη: Θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι – Δεν θα κρυφτώ πίσω από τη βουλευτική ασυλία

Από antwnio

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών. Αυτή την ώρα στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τοποθετείται στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και απαντά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής ανέφερε αρχικά: «Θέλω να σκύψω απόλυτο σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και σε όλους όσους ήταν στα βαγόνια αλλά και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει άλλος που να θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Έχω αποφασίσει να τοποθετούμαι μόνο θεσμικά. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εδώ στη Βουλή. Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

«Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (…) Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι», πρόσθεσε επίσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η αντιπολίτευση με κατηγορεί γιατί η σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε τον Σεπτεμβρίου του 2023 και όχι νωρίτερα. Πότε έπρεπε να ολοκληρωθεί η σύμβαση; Το 2016. Αφού καταφέραμε και το ξεκολλήσαμε, το ολοκληρώσαμε. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αν κάποιοι καθυστέρησαν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη το 2016-2017-2018 (…) Αν η κυβέρνηση της ΝΔ διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα (…) Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα, δυστυχώς (…) Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών».

«Δεν θα είχαμε όχι μόνο ολοκληρωμένο έργο, δεν θα είχαμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση αλλά ούτε καν σύμβαση. Αποφασίστε για τι πράγμα φταίει η κυβέρνηση και ο ομιλών. Ολοκληρώθηκε ή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν», ανέφερε ακόμα.

«Με απλά λόγια για να είμαστε ξεκάθαροι. Όταν έφτασε στα χέρια μου η σύμβαση έπρεπε να τη συνεχίσω και να την ολοκληρώσω. Γιατί αλλιώς θα ερχόμουν αντιμέτωπος με το ελεγκτικό συνέδριο. Η μοιραία νύχτα ήταν συσσώρευση λαθών. Και υπήρξε και ομολογία. Με κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη», σημείωσε ακόμα ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής είπε επίσης «Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Ελληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Μιλάω ως άνθρωπος και ως πατέρας τριών παιδιών».

«Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι’ αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη», είπε ακόμα.

Διαβάστε επίσης