Αρχική Ελλαδα Μεϊμαράκης, Κυμπουρόπουλος, Δούνια και Δήμας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ανακοινώνονται τα πρώτα 20 ονόματα

Μεϊμαράκης, Κυμπουρόπουλος, Δούνια και Δήμας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ανακοινώνονται τα πρώτα 20 ονόματα

Από antwnio

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα, Παρασκευή, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Τα ονόματα των «γαλάζιων» υποψήφιων ευρωβουλευτών που ανακοινώνονται τώρα από τη Νέα Δημοκρατία, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, επίσημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πολλοί εξ αυτών έχουν αρχίσει ήδη την προεκλογική τους εκστρατεία, με το κρίσιμο στοίχημα της Πειραιώς να είναι η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες και η μέγιστη συσπείρωση.

Τη λίστα με τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σύμφωνα με το newsit.gr.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το κυβερνών κόμμα θα γνωστοποιήσει περίπου 20 από τα 42 ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει κάποιες πρώτες ανακοινώσεις μέσω διαρροών, όμως τώρα αρκετά στελέχη θα πάρουν το «πράσινο» φως, προκειμένου να αρχίσουν τον προεκλογικό αγώνα.

Σε σχέση με τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές των οποίων λήγει η θητεία, την παραμονή τους στην ευρωβουλή θα διεκδικήσουν ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Αντίθετα, εκτός λίστας μένουν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση με τα e-mails των αποδήμων, ο Θοδωρής Ζαγοράκης που κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο διαγραφείς από το κόμμα, Γιώργος Κύρτσος.

Επίσης, θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα εκείνων που έχουν ήδη λάβει το «χρίσμα».

Ανάμεσά τους η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Στα νέα ονόματα θα περιλαμβάνονται αυτά του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, της πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και συμπαρουσιάστριας εκπομπής του MEGA Νόνης Δούνια.

Δεύτερη ευκαιρία αναμένεται να έχουν ο πρώην υπουργός Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που ήταν και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019.

Στη λίστα ακόμα το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Καρανικόλας, αλλά και η γραμματέας Εθελοντισμού του κόμματος Πίστη Κρυσταλλίδου.

Παράλληλα, στο πρώτο «κύμα» γαλάζιων ανακοινώσεων θα περιλαμβάνονται και πρόσωπα από την ΟΝΝΕΔ, όπως ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Βασίλης Σακελλάρης, ενώ από την ομογένεια θα υπάρξει υποψηφιότητα ακόμα και από τον ελληνισμό της Αυστραλίας.

Αυτιάς – Μπελέρης

Προς το παρόν δεν αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.

Η λίστα με όλα τα ονόματα θα γνωστοποιηθεί μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, και πάντως το αργότερο έως τις 14 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης