Αρχική Κοινωνια Τέμπη: «Όταν γνωστοποιούσαμε τα προβλήματα του σιδηροδρόμου, μας έλεγαν εγκάθετους»

Τέμπη: «Όταν γνωστοποιούσαμε τα προβλήματα του σιδηροδρόμου, μας έλεγαν εγκάθετους»

Από antwnio

Στη μη λειτουργία των συστημάτων που θα μπορούσαν να προλάβουν τις δραματικές συνέπειες ενός ανθρώπινου λάθους απέδωσε ο μηχανοδηγός και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Αλέξανδρος Ιορδανίδης, το δυστύχημα στα Τέμπη.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Ιορδανίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τραγική υποστελέχωση του ΟΣΕ που, όπως είπε, οδηγεί πολλές φορές το προσωπικό σε μικροσφάλματα λόγω υπερεργασίας. Αυτή τη φορά όμως, οδήγησε σε ένα πολύ μεγάλο λάθος.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Οργανισμός (ο ΟΣΕ) είναι τραγικά υποστελεχωμένος», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι όταν οι ομοσπονδίες των σιδηροδρομικών αναδείκνυαν τα προβλήματα η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι είναι «εγκάθετοι» και «βαλτοί».

Σχετικά με τα ονόματα των επιβατών

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως η Αστυνομία έφτασε πάρα πολύ γρήγορα και πως η πιο δύσκολη έρευνα έγινε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών καθώς χρειάστηκε σε πολύ γρήγορο χρόνο να αναγνωρίσουν τις σορούς, να πάρουν DNA και να κάνουν τη δουλειά 15 ημερών σε μόλις πέντε.

Ο κ. Ιορδανίδης αναφέρθηκε στα ονόματα των επιβατών λέγοντας πως μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εταιρίας θα ήταν δυνατό να μάθουμε κάποια από τα ονόματα των επιβατών.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης