Αρχική Κοινωνια Τα Rafale στο αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” που έδεσε στη Σούδα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τα Rafale στο αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” που έδεσε στη Σούδα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Από antwnio

Με1800 άτομα πλήρωμα, μήκος 260 μέτρων και φέροντας 20 αεροσκάφη Rafale, 2 αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2C Hawkeye και 4 ελικόπτερα, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle”, η ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας, κατέπλευσε την Παρασκευή στον προβλήτα Κ-14 της αμερικάνικης βάσης στη Σούδα.

Το εντυπωσιακό πλοίο, εκτοπίσματος 42.500 τόνων και βυθίσματος 9 μέτρων, ναυπηγήθηκε τη δεκαετία του 1990 και η πρώτη του αποστολή σημειώθηκε το 2001. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αρχικά, μια σειρά αναβαθμίσεων βοήθησε στο να ξεπεραστούν και πλέον το αεροπλανοφόρο υπηρετεί απρόσκοπτα το γαλλικό ναυτικό.

Το zarpanews.gr βρέθηκε στο “Charles de Gaulle”, σε μια ξενάγηση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας για τα ΜΜΕ και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μαχητικά Rafale, το κατάστρωμα πτήσεων, τη γέφυρα και το υπόστεγο, το κατάστρωμα δηλαδή που χρησιμοποιείται ως “γκαράζ” για εργασίες σε αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Το κατάστρωμα πτήσεων

Το αεροπλανοφόρο δεν έφερε τον μέγιστο αριθμό αεροσκαφών που μπορεί θεωρητικά να μεταφέρει, είχε όμως συνολικά 20 αεροσκάφη Rafale M, τη ναυτική έκδοση δηλαδή του μαχητικού.

Δείτε εικόνες του zarpanews.gr:

Ένα αεροσκάφος E-2C μεταφερόταν επί του καταστρώματος.

 

Διαβάστε επίσης