Αρχική Πολιτική Τσαβούσογλου σε Δένδια: Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Τσαβούσογλου σε Δένδια: Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Από antwnio

“Η βοήθεια της Ελλάδας θα συνεχιστεί, είμαστε στο πλευρό του τουρκικού λαού”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από την Αντιόχεια την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, στο πλαίσιο στήριξης της Ελλάδας στην Τουρκία, μετά τους δύο φονικούς σεισμούς, που ισοπέδωσαν δέκα επαρχίες της γειτονικής χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι “οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες” και ότι “δεν πρέπει να περιμένουμε ένα σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας”, με τον Νίκο Δένδια να συμφωνεί, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να συνεχιστεί η βοήθεια από την πλευρά της Ελλάδας με όποιο τρόπο είναι δυνατό.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του φονικού σεισμού» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες διάσωσης που κατέβαλε η ΕΜΑΚ. Συνολικά σώθηκαν 205 άνθρωποι από τα σωστικά συνεργεία. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Τουρκία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν από τους Ευρωπαίους διασώστες», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει την Τουρκία δεν σταματά εδώ» επισήμανε, προσθέτοντας ότι έχει εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει η Ελλάδα ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ.

Διαβάστε επίσης