Αρχική Ελλαδα ΥΠΕΣ – Εκλογές: Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 17:00 της Κυριακής

ΥΠΕΣ – Εκλογές: Στο 48,76% η συμμετοχή έως τις 17:00 της Κυριακής

Από antwnio

Στοιχεία για τη μέχρι τώρα συμμετοχή των εκλογέων στις κάλπες έδωσε ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση, η συμμετοχή των εκλογέων μέχρι τις 17:00 ήταν 48,76%.

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση του ΥΠΕΣ στις 13:30 η συμμετοχή σε 16.520 εκλογικά τμήματα μέχρι εκείνη την ώρα ανερχόταν στο 31,52%.


Στις 7 το απόγευμα θα κλείσουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, που άνοιξαν στις 7 το πρωί στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αμέσως μετά την πρώτη επίσημη ενημέρωση ο κ. Σταυριανουδάκης είπε ότι “περίπου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια, ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών”

Ο ίδιος, μάλιστα, απέφυγε να κάνει πρόβλεψη σχετικά με το συνολικό ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις εθνικές εκλογές καθώς όπως είπε “είναι παρακινδυνευμένο” ενώ τόνισε πως “δεν είναι το 31% ένα μεγάλο ποσοστό αλλά δεν είναι και κακό σε σχέση με το 2019”.

Τόνισε πως “σημειώθηκαν κάποια λίγα προβλήματα, καθώς είτε σε κάποιες περιπτώσεις ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε η διαδικασία δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.”

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι περισσότεροι πολίτες είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους και τις κανονικές τους ταυτότητες, όποτε κατέστη δυνατή η ψήφος τους. “Αυτή η πρωτοβουλία συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, όποτε όπως είναι φυσικό υπήρξαν κάποια μικρά εμπόδια”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης