Αρχική Ελλαδα ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S- 300! Γιατί εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ κατά της Ελλάδας

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S- 300! Γιατί εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ κατά της Ελλάδας

Από antonio

 Με την τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο το τελευταίο χρονικό διάστημα μερίδα του τουρκικού τύπου κατηγορεί την Ελλάδα  ότι προκαλεί με τις κινήσεις της. 

Οι κατηγορίες ήρθαν ύστερα από την είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς (F-35). Μάλιστα ιδιαίτερα εκτενής είναι η αναφορά του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Αξάμ»:

«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντάκ – όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ίμια –  πήρε νέους πυραύλους S-300. Ελληνικό ενημερωτικό site έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους πυραύλους λέγοντας πως «αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε στους Τούρκους»». Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Αθήνα αγοράζει νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής S-300.  Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Απλώς υπήρξε η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει τους ήδη υπάρχοντες πυραύλους τους οποίους αγόρασε η Λευκωσία  και τους παρέδωσε στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πύραυλοι αυτοί με μεγάλο βεληνεκές βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Κρήτη. Δεν λείπουν και οι αναφορές στα Ίμια.  Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα πως η «επίσκεψη» του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αθήνα.

Στο μεταξύ σήμερα ζεύγος οπλισμένων τουρκικών μαχητικών μπήκε  παρανόμως στο FIR προκαλώντας τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Τα τουρκικά F-16 εισήλθαν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Χίο και στη Λήμνο και εξήλθαν από τη Σάμο, την ώρα που τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν τις βάσεις τους και τα αναχαίτισαν: «Όταν εισέρχονται κόκκινα φτερά, πάντοτε θα παρακολουθούνται και θα συνοδεύονται με γαλάζια φτερά», είπε ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ρωτήθηκε μάλιστα πού θα βρεθούν τα χρήματα για την αγορά των F-35, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι αγοράς τους, όπως leasing ή παροχή σε είδος στους κατασκευαστές.crashonline.gr

Διαβάστε επίσης