Αρχική Ελλαδα Αθώος κρίθηκε οδηγός του ΟΑΣΘ που δικάστηκε για παράσυρση αδέσποτων σκύλων

Αθώος κρίθηκε οδηγός του ΟΑΣΘ που δικάστηκε για παράσυρση αδέσποτων σκύλων

Από antwnio

Το περιστατικό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 στην οδό Μοναστηρίου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο έναν οδηγό του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατηγορούταν πως παρέσυρε και σκότωσε ένα σκυλί και τραυμάτισε ένα δεύτερο, κατά την εκτέλεση δρομολογίου των αστικών συγκοινωνιών.

Το περιστατικό, για το οποίο κινήθηκε αυτεπάγγελτα έρευνα, έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 στην οδό Μοναστηρίου. Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς τα δυτικά, έχοντας προορισμό τη Σίνδο, όταν τέσσερα αδέσποτα σκυλιά εμφανίστηκαν στο δρόμο και επιχείρησαν να τον διασχίσουν κάθετα.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον 58χρονο οδηγό ότι δεν προέβη σε φρενάρισμα ή σε κάποιο ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Η υπεράσπισή του ισχυρίστηκε ότι ήταν αδύνατο να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, λαμβανομένου υπόψιν ότι όφειλε να μεριμνήσει και για τη σωματική ακεραιότητα του πολυπληθούς -εκείνη την ώρα- επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον αθώωσε από την κατηγορία της «κακοποίησης ζώου κατά συρροή».

Διαβάστε επίσης