Αρχική Ελλαδα Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε όχημα στην Άνω Πόλη

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε όχημα στην Άνω Πόλη

Από antwnio
Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα στην οδό Μωρέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης- Πυρήνας εργατικής αλληλεγγύης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοέμβρη παραδώσαμε στις φλόγες ένα από τα εταιρικά οχήματα της βιομηχανίας Alumil, στην οδό Μωρέας στη Θεσσαλονίκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τέρμα πια οι αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Η επίθεση του κράτους και των αφεντικών απέναντι στην εκμεταλλευόμενη κοινωνική βάση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού, οδηγούν ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κονωνίας στη βίαιη φτωχοποίηση και τα αδιέξοδα. Το κράτος θεσμοθετεί την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, ψηφίζοντας νέα νομοσχέδια που άρουν ακόμα και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενώ τα αφεντικά εξοντώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενους για να διατηρήσουν τους συσχετισμούς υπεροχής των αστών έναντι της προλεταριακής βάσης. Πόσοι ακόμα από μας πρέπει να συμπληρώσουν τις λίστες των νεκρών, από τις εργατικές δολοφονίες για τις τσέπες των αφεντικών;

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο απλά από ποτέ. Μέσα στην πανδημική περίοδο η κρίση που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό, και οικονομικό επίπεδο αποκτά κοινωνικά χαρακτηριστικά: αν οι ταξικές ισορροπίες παραμείνουν ως έχει, η κυρίαρχη αστική τάξη θα επιβιώσει οδηγώντας σε μαζική σφαγή με όρους σύγχρονης κοινωνικής γενοκτονίας το σύνολο της εκμεταλλευόμενης κοινωνικής βάσης. Αν είσαι εργαζόμενος σε κάποιο βιομηχανικό κάτεργο, θα συνεχίζεις να δουλεύεις για ψίχουλα με το πιστόλι στον κρόταφο. Στοιβαγμένος με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους σου σε συνθήκες εργασιακού στρατοπέδου συγκέντρωσης, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης και ασφάλειας, θα συνεχίζεις να λαδώνεις το γρανάζι της κεφαλαιακής αναπαραγωγής.

Ο καπιταλισμός υπάρχει, γιατί υπάρχουν ακόμα οι κρίκοι στην αλυσίδα της εκμετάλλευσης. Και αυτή η αλυσίδα πρέπει να θρυμματιστεί ολοκληρωτικά, απελευθερώνοντας μια για πάντα τις εργατικές μάζες που καταπιέζονται όλα αυτά τα χρόνια για τις τσέπες των αφεντικών. Η ταξική απελευθέρωση θα βαδίσει πάνω στις στάχτες της μισθωτής σκλαβιάς. Η κοινοτική δημιουργία θα έρθει μέσα από την καταστροφή της εκμετάλλευσης. Η κατάφαση της ταξικής ισότητας θα γεννηθεί από τα σπλάχνα της άρνησης της εργασίας μέσα στην καπιταλιστική ολίσθηση.

Θρέφουμε ασίγαστο ταξικό μίσος απέναντι στην ενοποίηση όλων των εκμεταλλευτικών δυνάμεων που εντείνουν την εκμετάλλευση. Το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοέμβρη παραδώσαμε στις φλόγες ένα από τα εταιρικά οχήματα της βιομηχανίας Alumil, στην οδό Μωρέας στη Θεσσαλονίκη. Θα φτάσουμε την ταξική πάλη στα άκρα, επιβάλλοντας την εργατική τρομοκρατία. Χωρίς ανακωχή, χωρίς περιορισμούς στα μέσα και την ένταση, χωρίς καμία αναδίπλωση και οπισθοχώρηση μπροστά στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιβάλλει το κράτος και τα αφεντικά.

Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους: αποσυμφώρηση των εργατικών κάτεργων μισθωτής εκμετάλλευσης, παροχή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής, μείωση εργατοωρών μέσα στην πανδημική περίοδο, άρση των απολύσεων και των περικοπών, άμεση καταβολή επιδομάτων αλληλεγγύης και αντικειμενικής στήριξης για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως. Μέχρι τότε θα μετράτε πληγές.

Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης- Πυρήνας εργατικής αλληλεγγύης»                                                                                                       .thestival.gr

Διαβάστε επίσης