Αρχική Media Πρετεντέρης: Έπιασε τόπο το ξύλο που φάγανε οι φοιτητές στο ΑΠΘ

Πρετεντέρης: Έπιασε τόπο το ξύλο που φάγανε οι φοιτητές στο ΑΠΘ

Από antwnio
Για λήξη της κατάληψης της πρυτανείας στο ΑΠΘ μίλησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, μιλώντας στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο ΘΕΜΑ Radio 104.6.

Ο ίδιος σχολίασε πώς «έπιασε τόπο το ξύλο» που είχαν “φάει” οι φοιτητές στην προηγούμενη κατάληψη πριν από μερικές εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Πρετεντέρης είπε:

«Λοιπόν στο ΑΠΘ να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν οι ίδιοι με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας, η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Είναι οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού έβγαλαν πάλι και ένα λόγο, παίνεψαν τον εαυτό τους, είπανε και τα πομπώδη, είπανε και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε.

Αλλά εγώ αναρωτιέμαι το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο, παρά τα πομπώδη και λοιπά… πράγμα που σημαίνει βεβαίως ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα, δέκα μέρες, έπιασε τόπο. Διότι ο άλλος, αν έχει φάει την μπούφλα και αν έχει φάει τη σφαλιάρα και αν έχει φάει και την κλοτσιά, σου λέει: ωραία παιδιά, εντάξει ο ηρωισμός και ο αγώνας, αλλά μαλακά-μαλακά. Γιατί άμα σε αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη. Αυτό να το λέμε. Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που έφαγαν στην πρώτη κατάληψη».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης