Αρχική Ελλαδα Δέσμευση Ζάεφ να επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής των Σκοπίων στο Euro!

Δέσμευση Ζάεφ να επιλυθεί το θέμα με την ονομασία της εθνικής των Σκοπίων στο Euro!

Από antwnio

Τη δέσμευσή του για άμεση διευθέτηση του ζητήματος των αρχικών στη φανέλα της ομάδας στο Euro έδωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο Ζάεφ σε γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση:

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα.Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι. Όπως αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι είναι και πρέπει να είναι σαφές σε όλα τα επίπεδα και στον καθένα ότι είναι η εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τα αρχικά της Ομοσπονδίας στη φανέλα.

Έχουμε ήδη θέσει αυτό το θέμα στην Ομοσπονδία και θα επιλυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των κανόνων και παραδόσεων της UEFA.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο στόχος μας είναι να βρίσκουμε σταδιακά με τους γείτονές μας λύσεις που εφαρμόζουν την συμφωνία και μας ωθούν μπροστά, στη βάση της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού».

Διαβάστε επίσης