Αρχική Κοινωνια Αυτή είναι η οριστική απόφαση για το καρναβάλι της Πάτρας

Αυτή είναι η οριστική απόφαση για το καρναβάλι της Πάτρας

Από antwnio

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του δήμου Πατρέων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής

Η απόφαση του Δήμου Πατρέων έρχεται πριν από την τελική εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνώμων του υπ. Υγείας, οι οποίοι θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι για τρίτη χρονιά η πόλη της Πάτρας θα γιορτάσει το καρναβάλι χωρίς παρελάσεις.

Πριν λίγες μέρες ο κ. Πελετίδης είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ενώ τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι δείκτες της πανδημίας όσο και οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης έδειξαν πως δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Για το ποιες θα πραγματοποιηθούν, θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάτρας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις Απόκριες 2022 και το καρναβάλι. Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας δεν έθεσε το ζήτημα αυτό επί τάπητος κι έτσι ως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως η όλη σκέψη των ειδικών αλλά και της κυβέρνησης είναι πως αν αποφευχθεί ο εορτασμός των Αποκριών σε αυτό το χρονικό σημείο, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εορταστεί το Πάσχα όπως ακριβώς είθισται.

 

Διαβάστε επίσης