Αρχική Πολιτική Γ. Βαρουφάκης: Οι χτεσινές ιταλικές εκλογές σηματοδοτούν την απορρόφηση από το ευρωπαϊκό και νατοϊκό κατεστημένο του ιταλικού νεοφασισμού

Γ. Βαρουφάκης: Οι χτεσινές ιταλικές εκλογές σηματοδοτούν την απορρόφηση από το ευρωπαϊκό και νατοϊκό κατεστημένο του ιταλικού νεοφασισμού

Από antwnio

«Η καθεστηκυΐα τάξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (η Επιτροπή, οι τρόικες, η ΕΚΤ, το Βερολίνο, οι τραπεζίτες κ.λπ.) θα προτιμούσαν μια εκλογική νίκη των εκλεκτών τους, δηλαδή του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο είχε βάλει την υπογραφή του σε κάθε καταστροφική για την Ιταλία εντολή που ερχόταν από τις Βρυξέλλες από το 2010 έως σήμερα. Όμως, η κ. Μελόνι αποτελεί το “μη χείρον”, ένα καλό Σχέδιο Β, για το ευρωπαϊκό και νατοϊκό κατεστημένο καθώς η νέα πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της στους δύο καίριους τομείς πολιτικής». Αυτό υπογραμμίζει σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα, σημειώνει: «Πρώτον, σε αντίθεση με τον Σαλβίνι και το κόμμα του (το οποίο συνετρίβη εκλογικά), η Μελόνι έχει ήδη προσχωρήσει πλήρως στη σκληρή νατοϊκή γραμμή της άνευ όρων στρατιωτικής εμπλοκής στο πλευρό της Ουκρανίας. Δεύτερον, και πάλι σε αντίθεση τόσο με τον Σαλβίνι και τους τέως συγκυβερνήτες του, το κόμμα των Πέντε Αστέρων, η Μελόνι έχει αποκηρύξει τις παλαιότερες διαφωνίες της με την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και τις οικονομικές πολιτικές που υπαγόρευαν Βρυξέλλες και ΕΚΤ. Η μόνη πιθανή πηγή τριβών μεταξύ Μελόνι και Βρυξελλών θα αφορά τα δικαιώματα, τη στοχοποίηση των μεταναστών και την ελευθεροτυπία – δηλαδή, στη χειρότερη περίπτωση, το ευρωπαϊκό κατεστημένο να αντιμετωπίσει προβλήματα με την κ. Μελόνι σαν αυτά που έχει με τον Κ. Μητσοτάκη».

«Εν κατακλείδι, οι χτεσινές ιταλικές εκλογές σηματοδοτούν την απορρόφηση από το ευρωπαϊκό και νατοϊκό κατεστημένο του ιταλικού νεοφασισμού, περίπου όπως στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και το Ακραίο Κέντρο απορρόφησαν τους εκλεκτούς του ΛΑΟΣ με αποτέλεσμα την κανονικοποίηση, νομιμοποίηση και εφαρμογή της ακροδεξιάς ατζέντας», αναφέρει και δηλώνει:

«Το φάντασμα του φασισμού μπορεί να πλανάται πάλι πάνω από την Ευρώπη. Όμως, όπως και στην Ελλάδα, είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένο -και συνεχίζει το μισανθρωπικό του έργο- εντός του ολιγαρχικού ευρωπαϊκού κατεστημένου».

Διαβάστε επίσης