Αρχική Διεθνη Νεα Φονικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία – Τουλάχιστον 76 νεκροί και 440 τραυματίες

Φονικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία – Τουλάχιστον 76 νεκροί και 440 τραυματίες

Από antwnio

Δεκάδες νεκρούς αφήνει πίσω του ο φονικός σεισμός που έγινε τα ξημερώματα στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 03:30 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 440 τραυματίστηκαν σε επαρχίες της νότιας και της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 26 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο, τον Λίβανο και τη Συρία.

Οι κάτοικοι της Γκαζιαντέπ βγήκαν έντρομοι στους χιονισμένους δρόμους της πόλης.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν εν μέρει ή ολοσχερώς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο στη Σανλιούρφα, στη δική του πόλη κατέρρευσαν 16 κτήρια.

Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας μίλησε για 17 κτήρια που κατέρρευσαν στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, προσθέτοντας πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Οσμάνιγε έκανε λόγο για 34 κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού τόνισε ότι η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί βοήθεια σε όσους έχουν παγιδευτεί και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Οσμανίγιε.

Η Τουρκία δεν σταμάτησε να κουνιέται, καθώς ακολούθησαν ακόμα τρεις δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ. Συγκεριμένα ο μεγαλύτερος ήταν 5,6 με επίκεντρο 44 χλμ ανατολικά του Οσμανίγιε και οι άλλοι τρεις ήταν στα 5 Ρίχτερ.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Διαβάστε επίσης