Αρχική Διεθνη Νεα Σεισμός στην Τουρκία: Ρεπόρτερ κρύβει το μικρόφωνο για να μην ακουστούν διαμαρτυρίες κατά του Ερντογάν (video)

Σεισμός στην Τουρκία: Ρεπόρτερ κρύβει το μικρόφωνο για να μην ακουστούν διαμαρτυρίες κατά του Ερντογάν (video)

Από antwnio

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα τουρκικά social media, από την κίνηση ενός δημοσιογράφου να αποτρέψει έναν άνδρα να ακουστεί ζωντανά σε τηλεοπτική σύνδεση, την ώρα που παραπονιόταν πως λόγω του σεισμού δεν έχει ρεύμα επί έξι μέρες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Sertaç Murat Koç, μετέδιδε το ρεπορτάζ του για τον τηλεοπτικό σταθμό TV100 από την πόλι Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, η οποία χτυπήθηκε από τους θηριώδεις σεισμούς που άφησαν πίσω τους πάνω από 28.000 νεκρούς. Εκείνη την ώρα, ένας άνδρας εμφανίζεται διαμαρτυρόμενος για όλα όσα βιώνει, λέγοντας πως «δεν έχουμε ρεύμα έξι μέρες, δεν έχουμε σκηνές».

Της σκηνής αυτής ακολουθεί η κίνηση του δημοσιογράφου να κρύψει το μικρόφωνό του, για να μην ακουστούν οι διαμαρτυρίες ζητώντας από τον πολίτη να φύγει από το πλάνο.

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό αυτό έχει γίνει viral μέσα σε λίγη ώρα, με τους Τούρκους χρήστες του Twitter να καταφέρονται εναντίον του δημοσιογράφου αλλά και του καναλιού, το οποίο αμέσως μετά το περιστατικό λέγεται πως διέκοψε τη σύνδεση, έτσι ώστε να μην ακουστούν άσχημα λόγια για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις:

«Sertac Murat Koc. Ας το γράψουμε εδώ για να μην ξεχαστεί. Ντροπή και σε σένα».

«Ένας από αυτούς που θα τους φτύσουν στα μούτρα όταν βγουν μια μέρα αύριο», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης.

«Ρεπόρτερ του TV 100 Sertaç Murat Koç, συνειδητοποιείς ότι είσαι σε άθλια κατάσταση;»

Τέλος, οι αντιδράσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τις άγριες αποδοκιμασίες στον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ερντογάν, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος δέχθηκε γιουχαΐσματα από πολίτες στο Ντιγιάρμπακιρ, όπως και η βουλευτής του ΑΚΡ, Όια Ερονάτ, η οποία τον συνόδευε.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε επίσης