Αρχική Διεθνη Νεα Live: Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την ονομασία «Πηγή της Ειρήνης»

Live: Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την ονομασία «Πηγή της Ειρήνης»

Από antwnio

Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Ο στρατός της Τουρκίας πέρασε τα σύνορα και ήδη βομβαρδίζεται η περιοχή από  F16.  Η επιχείρηση ονομάζεται «Η πηγή της ειρήνης».

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν στο twitter. Συγκεκριμένα έγραψε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τον Εθνικό Στράτο της Συρίας ξεκίνησαν την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK YPG και ΙSIS. Στόχος μας να εμποδίσουμε την τρομοκρατική ζώνη που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ και να έρθει Ειρήνη και ασφάλεια στη περιοχή».

Recep Tayyip Erdoğan

@RTErdogan

Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı ‘nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

26,9 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δείτε την στιγμή που αναχωρούν τα τουρκικά μαχητικά για να πλήξουν τους στόχου στη Συρία και την στιγμή της επίθεσης: 

Νωρίτερα  οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας κάλεσαν σήμερα σε «γενική κινητοποίηση για τρεις ημέρες» για να αντιμετωπιστεί η απειλή μιας επίθεσης από την γειτονική Τουρκία, καλώντας «σε αντίσταση» τους κατοίκους της βορειοανατολικής Συρίας.

Την ίδια στιγμή βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι Κούρκοι στέλνουν ενισχύσεις προς τα σύνορα με την Τουρκία.

بن شبلان@d3ani001

فيديو يوضّح الأكراد في سوريا وهم يرسلون تعزيزات عسكرية من مناطق ديرالزور والرقة والحسكة ومنبج بإتجاه الحدود مع تركيا بعد حشد أردوغان قواته على حدود سوريا إستعداداً للتدخّل وغزو الشمال السوري

Ενσωματωμένο βίντεο

107 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

«Κηρύσσουμε κατάσταση γενικής κινητοποίησης για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρουν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας σε ανακοίνωσή τους.

«Καλούμε όλες τις συνιστώσες του λαού μας να κατευθυνθούν προς την μεθοριακή ζώνη (…) για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει αντίσταση αυτή την ευαίσθητη ιστορική στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση των κουρδικών αρχών.

«Δείχνοντας» τις ΗΠΑ, τον μεγάλο σύμμαχό τους, αλλά και τον ΟΗΕ, τη Ρωσία ή ακόμη την ΕΕ, στην ανακοίνωσή τους οι κουρδικές αρχές τούς επιρρίπτουν «όλη την ευθύνη» στην περίπτωση μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» στην περιοχή τους.

Live εικόνα από τις επιχειρήσεις στη Συρία

العربية

@AlArabiya

مباشر من | بدء العملية التركية العسكرية في شمال شرق https://twitter.com/i/broadcasts/1gqxvgAbMRjKB 

مباشر من #العربية | بدء العملية التركية العسكرية في شمال شرق #سوريا

قناة العربية @AlArabiya

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη العربية

Διαβάστε επίσης