Αρχική Κοινωνια Κορονοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες – Μετακίνηση με sms

Κορονοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες – Μετακίνηση με sms

Από antwnio

Τοπικό Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο το πρωί ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το lockdown θα έχει διάρκεια 14 ημερών και οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

“Eπανέρχεται το sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων. Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας” τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

“Βεβαιότατα έπρεπε να ισχύσει από χθες το lockdown” τόνισε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος. “Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει γνώση τι ακριβώς συμβαίνει, εδώ και ημέρες επεξεργαζόμαστε πρόσθετα σχέδια και αναμένουμε την έγκριση από τον Πρωθυπουργό. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι επώδυνα και το γνωρίζουμε” σημείωσε. “Δεν γνωρίζω πώς θα εξειδικευτούν ανά ημέρα τα μέτρα, πάντως έπρεπε να γίνει. Το lockdown γίνεται ανά 14 ημέρες που υπάρχει ο χρόνος επώασης. Τώρα βρισκόμαστε ήδη σε κόκκινο. το lockdown σε κόκκινο είναι πιο δύσκολο από ότι αν είμασταν σε πράσινο. Τον Μάρτιο ήμασταν στα ελάχιστα κρούσματα και το lockdown τα μηδένισε” πρόσθεσε.

 

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι “είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη». Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα «Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης