Αρχική Πολιτική Εκτός σχεδιασμού του Μαξίμου οι κάλπες μέχρι το καλοκαίρι

Εκτός σχεδιασμού του Μαξίμου οι κάλπες μέχρι το καλοκαίρι

Από antwnio

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία με στόχο το “κάψιμο” της απλής αναλογικής

Οι κυβερνητικές διαψεύσεις είναι πολλές και συνεχείς. Παρόλα αυτά η πληροφορία είναι υπαρκτή. Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει ενεργή η εισήγηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2021.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία με στόχο το “κάψιμο” της απλής αναλογικής. Πρόκειται για μία πολιτική επιλογή που αυτή την στιγμή μπορεί να μην  κερδίζει έδαφος, όμως υπό προϋποθέσεις μπορεί το σχέδιο “κάλπη” να μπει σε εφαρμογή μετά το καλοκαίρι.

Κομβικής σημασίας προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός είναι χωρίς αμφιβολία η αντιμέτωπιση της πανδημίας.

Προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε πρόκειται να προκηρύξει εκλογές, γνωρίζοντας ότι δε θα τις κερδίσει. Στην περίπτωση λοιπόν που προχωρήσει σε μία τέτοια πρωτοβουλία, θα  έχει θελήσει προηγουμένως να έχει αλλάξει σελίδα η σελίδα. Θα έχει φροντίσει να έχει δώσει το στίγμα του κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πριν από το καλοκαίρι. Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών και η επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού θα έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή στο τέλος της άνοιξης. Άρα οποιαδήποτε άλλη σκέψη μπορεί να γίνει μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Παράλληλα μέχρι το καλοκαίρι η ελληνική οικονομία θα περάσει δύσκολες στιγμές εξαιτίας της πανδημίας, καθώς ο προϋπολογισμός είναι στα όρια του μια και νούμερο ένα στόχος είναι η στήριξη των πληγέντων από τον ιό. Ένας στόχος, στον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει πολλά.

Στις αρχές του καλοκαιριού όμως, πιθανότατα θα εισρεύσουν στα ελληνικά ταμεία χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, προσφέροντας ανάσα στο οικονομικό επιτελείο. Ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει και την έναρξη μίας νέας σελίδας για τη χώρα, η οποία ενδέχεται να  περιλαμβάνει πολλές εξελίξεις. Τότε λοιπόν ίσως ο κ. Μητσοτάκης θελήσει να αλλάξει γνώμη και να “πατήσει” το κουμπί των εκλογών.

πηγή .vradini.gr

Διαβάστε επίσης