Αρχική Κοινωνια Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

Από antwnio

“Παρέμβαση” με σπρέι της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα στην είσοδο του σπιτιού μέλη της ομάδας έγραψαν με κόκκινο σπρέι τη φράση “ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΒΙΑΣΤΗ” και πέταξαν τρικάκια.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, η ομάδα του Ρουβίκωνα ανέφερε τα εξής:

“Παρέμβαση στο σπίτι του βιαστή Π. Φιλιππίδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης καθ’ όλη την καριέρα του κατάφερε μεθοδικά να χτίσει την εικόνα του καλού γείτονα, του αφελούς και καλοκάγαθου αλλά συνάμα πνευματώδη, ανθρώπου που ο καθένας θα ήθελε για φίλο, συνάδελφο, γιατί όχι και αφεντικό, αφού όπως ο ίδιος δήλωνε ήταν πάντα διατεθειμένος μπροστά στο ταλέντο των νέων συναδέλφων να γίνει χαλί για να τους βοηθήσει και να πάνε μπροστά.
Μια εικόνα που απ’ ό,τι φαίνεται ήταν μια θεαματικότατη βιτρίνα, καπνοί και καθρέφτες για το κοινό, αφού ο ηθοποιός-σκηνοθέτης όχι απλά δεν υπήρξε παράδειγμα ανθρώπου προς μίμηση, αλλά ο ίδιος αναπαρήγαγε την κουλτούρα σεξουαλικής εκμετάλλευσης που ευδοκιμεί και στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπως ήρθε να ξεσκεπάσει το κίνημα MeToo στην Ελλάδα.
Το κίνημα του MeToo μας αποδεικνύει ότι η κουλτούρα του σεξισμού και η έμφυλη κακοποίηση είναι διάχυτες σε όλους τους χώρους γύρω μας και αναπαράγονται ως απότοκα της πατριαρχίας, όχι μόνο από στερεοτυπικά μισογυνικά προφίλ, αλλά και από ανθρώπους που φοράνε την αγγελική μάσκα της αθωότητας και του προοδευτισμού.
Κανένας βιαστής δε θα ξεχαστεί, κανένας δε θα μείνει στο απυρόβλητο.
ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛAΞΕΙ ΠΛΕΥΡΑ”

Διαβάστε επίσης