Αρχική Πολιτική Οι λόγοι της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ – Είναι μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν;

Οι λόγοι της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ – Είναι μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν;

Από antwnio

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ Μ. ΤΡΙΤΗΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021                                                                                                                             

Οι λόγοι της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ – Είναι μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν;

Η Τουρκία είναι η πλέον πολεμοχαρής χώρα του πλανήτη, η οποία δεν δίστασε εν ονόματι του τάχατες κυριαρχικού της δικαιώματος περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να πραγματοποιήσει γενοκτονίες λαών που αμφισβητούσαν αυτό το παράνομο “δικαίωμά της”!

Το 1894-1896 επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, σφαγιάσθηκαν περί τις 80 με 300 χιλιάδες Αρμένιοι! Αλλά οι πλέον εκτεταμένες σφαγές Αρμενίων έγιναν από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Όπου το κίνημα των Νεότουρκων  (1908- 1918) απαγχόνισε χιλιάδες Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης και άλλοι τόσοι φυλακίστηκαν στα τουρκικά μπουντρούμια!

Πάντως ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας λογίζεται συμβολικά η 24η Απριλίου 1915 και οι τουρκικές πηγές κάνουν αναφορά για 600-800 χιλιάδες νεκρούς Αρμενίους, ενώ η Δύση αναφέρει ότι υπήρξαν – τουλάχιστον – 1500000 νεκροί!

Προχθές λοιπόν, είχαμε ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο γεγονός, που δημιούργησε μεγάλη νέα αναταραχή στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων!

Πολλοί το θεώρησαν ως δεδομένο γεγονός, από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν το είχε υποσχεθεί προεκλογικά! Από τη στιγμή που είχε δεσμευθεί στην Αρμενική Κοινότητα της Αμερικής και η οποία τον στήριξε ποικιλοτρόπως! Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές πολιτικοί – όταν εκλεγούν Πρόεδροι ή Πρωθυπουργοί – ξεχνούν τις υποσχέσεις τους;

Για τον λόγο αυτό θεωρώ, πως πρωτίστως ο νεοεκλεγμένος  Πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, για να μπει περισσότερο στο “ρουθούνι” του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Αφού ο Τούρκος Πρόεδρος με τα στρατιωτικά ανοίγματα προς την Ρωσία και κυρίως για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400, έχει ενοχλήσει όχι μόνο τους “Δημοκρατικούς” των ΗΠΑ, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα της Αμερικής. Αυτή η κίνηση ματ του Αμερικανού Προέδρου ήλθε να προστεθεί στην ακύρωση του προγράμματος πώλησης του μαχητικού αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία. Ενέργεια από την οποία συνεπάγεται μεγάλη απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χειμαζόμενη τουρκική οικονομία.

Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή από την Αμερικανική κυβέρνηση να κλείσουν για ένα 2ήμερο (26-27 Απριλίου) η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης και των Αδάνων, αλλά και το Προξενικό Γραφείο στη Σμύρνη, από τον φόβο επεισοδίων που θα προκαλέσουν φανατικοί Τούρκοι! Μάλιστα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα έστειλε τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) σε Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Τουρκία, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν καθημερινώς τις πολιτικές εξελίξεις!

Αυτές οι ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου πανηγυρίστηκαν από πολλούς στην Ελλάδα!

Αλλά είναι άλλο να πανηγυρίζεις κι είναι άλλο να εκτιμάς ως αναγκαία και αδιαμφησβήτητα θετική την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ!

Διότι αυτή η αναγνώριση, δεν έγινε με αποδέκτη την Ελλάδα, αλλά έγινε όπως παραπάνω ανέφερα, για την εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων!

Άσχετα αν ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Πόλη λέγοντάς την “Κωνσταντινούπολη”, αφού έτσι ονομαζόταν τότε η Βασιλεύουσα! Είναι όμως σημειολογικής αξίας αυτή η αναφορά – χρήσιμη για μας – και για την οποία έγινε ιδιαίτερα αιχμηρός ο Τούρκος ισλαμοφασίστας Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν στην απάντησή του προς τον Τζο Μπάιντεν!

Αλλά δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, πως δηλαδή είναι φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν! Και για του λόγου το αληθές, θα σας παραθέσω παρακάτω το ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) που στάλθηκε στις 24 Απριλίου 2021 σε Αμερικανούς υπηκόους που ζουν σε Ευρωπαϊκές χώρες, από την Αμερικανική κυβέρνηση (και την πρεσβεία των Αθηνών), με τίτλο: Ελλάδα – Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε!

Που επί της ουσίας η κυβέρνηση των ΗΠΑ μποϋκοτάρει την Ελλάδα ως ασφαλή τόπο για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας του COVID-19!

«Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω του COVID-19. Διαβάστε τη σελίδα COVID-19 του Υπουργείου Εξωτερικών προτού προγραμματίσετε διεθνή ταξίδια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει μια Ειδοποίηση Υγείας Ταξιδιού Επιπέδου 4 για την Ελλάδα λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Επισκεφθείτε τη σελίδα COVID-19 της Πρεσβείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το COVID-19 στην Ελλάδα διαβάστε τη σελίδα πληροφοριών χώρας. Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveller (STEP) για να λαμβάνετε μηνύματα ασφαλείας και διευκολύνετε τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακολουθήστε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και το Twitter. Ανατρέξτε στην Έκθεση για το έγκλημα και την ασφάλεια για την Ελλάδα. Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει πάντα να έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη. Τελευταία ενημέρωση: Επανέκδοση με ενημερώσεις στις πληροφορίες COVID-19.»!

Ναι, μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) που ελέγχει και καταγράφει την επιδημία του κορωνοϊού στα κράτη – μέλη της ΕΕ, στους αναθεωρημένους χάρτες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη το βράδυ (22 Απριλίου), η Ελλάς βρίσκεται με χρώμα πράσινο (ασφαλής ζώνη), που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή θέση.

Επίσης αμερικανικά πρακτορεία τουρισμού (tours operation) ανακοινώνουν ότι ο Αμερικανοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές στην Ευρώπη!

Είναι λοιπόν, τόσο φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να πλήξει την βαριά ελληνική βιομηχανία, δηλαδή το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα;

Έτσι πιστεύω πως πρέπει να πάψει η εδώ θριαμβολογία προς τον Τζο Μπάιντεν και να κρατήσουμε ως πολύ χρήσιμη, ιστορικά χρήσιμη, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική κυβέρνηση!!

Γ. ΣΓΟΥΡΟΣ: Τα…. λαγουδάκια του κ. Πατούλη αποτελούν δείγμα του τρόπου διαχείρισης των χρημάτων της πολιτών της Αττικής…

 

Χαμός έγινε με τα αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) της νέας διασκεδαστικής εφεύρεσης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με τους λαγούς να μας εύχονται “Καλό Πάσχα”!

Πολλοί μάλιστα μίλησαν γράφοντας:

«Αισθητική με τη σφραγίδα του Πατούλη. Τώρα, αυτό το κουνέλι παίζει να κοστίζει όσο 5 ΜΕΘ…»!

«Επειδή δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω, κάντε ένα κόπο να περάσετε έξω από το Καλλιμάρμαρο να δείτε την κιτς πασχαλινή κακογουστιά του χρυσού περιφερειάρχη μας»!

«Θα το φας όλο το κατσικάκι, αλλιώς θα σε δώσω στον παρανοϊκό Κούνελο στην Μεσογείων»!

Αλλά πριν στεγνώσει το μελάνι από την άρνηση των Αθηναίων, να δεχτούν τη νέα κακογουστιά του κ. Πατούλη, έφτασε στα χέρια μου το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 26 Απριλίου 2021 η αυτοδιοικητική παράταξη του κ. Γιάννη Σγουρού, για να ενημερώσει τον Αθηναϊκό λαό με τα παρακάτω:

«Η διάθεση 73.408 ευρώ από τον κ. Πατούλη για τέσσερις φωτιζόμενες κατασκευές με …λαγουδάκια και …κουνελάκια προκειμένου να “στολιστεί” η Αθήνα, ενόψει του Πάσχα, δεν είναι απλώς δείγμα της “αισθητικής” της Διοίκησης της Περιφέρειας …έστω και αν η προμήθεια παραπέμπει στις αλήστου μνήμης πασχαλιάτικες αισθητικές παρεμβάσεις άλλων εποχών.

Τότε, που τα πασχαλινά στολίδια τα έφτιαχνε ο οπλίτης… Μαρλαφέκας (ταινία Λούφα & Παραλλαγή του Νίκου Περάκη), χωρίς κόστος, κατ΄ εντολή της στρατιωτικής  διοίκησης.

Η σημερινή ανάθεση έγινε κατόπιν “διαγωνισμού”, με φωτογραφικές προδιαγραφές του τύπου “ζητείται λαγουδάκι με… σμόκιν που να κρατάει ταμπέλα, ύψους και πλάτους τάδε μέτρων και με φωτοσωλήνες συγκεκριμένων προδιαγραφών”…

Το κάθε λαγουδάκι προϋπολογίστηκε στο ποσόν των 15.000 €!!!!

Ήταν τέτοια η επιθυμία των διοικούντων της Περιφέρειας Αττικής να προμηθευτούν τον στολισμό με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανάλωσαν πέντε σελίδες στη σχετική προκήρυξη για να περιγράψουν εξαντλητικά πως θα πρέπει να είναι τα …κουνελάκια, τα λαγουδάκια και τα κοτοπουλάκια…!

Προέβλεψαν μάλιστα ασφυκτική προθεσμία μόλις δέκα ημερών για την υποβολή των προσφορών καθώς δεν προλάβαιναν το Πάσχα! Προφανώς γιατί το Πάσχα προέκυψε …αιφνιδιαστικά σαν γεγονός και άρα δεν είχαν το χρόνο να κάνουν τη διαδικασία στις συνήθεις προθεσμίες!

Ως εκ τούτου δεν είναι τυχαίο ότι μόλις μία (1) εταιρεία εμφανίστηκε στο διαγωνισμό και ανέλαβε τη σχετική προμήθεια, δίδοντας τη “θηριώδη” έκπτωση του 1.3%!

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο η Διοίκηση Πατούλη αντιλαμβάνεται τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσης του δημοσίου χρήματος…

Προκαλώντας αναγκαστικά συγκρίσεις και αναλογίες με την εποχή του κινηματογραφικού ήρωα …Μαρλαφέκα και όχι μόνον για λόγους …αισθητικής»!

Προσωπικά να προσθέσω, πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν ανακαινίσεις σχολικών αιθουσών, παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων ή ΚΑΠΗ αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής!

Τι άλλο να πω; Τον θέλατε, τον ψηφίσατε!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

egerssi@otenet.gr

 

Διαβάστε επίσης