Αρχική Lifestyle Eurovision 2021: Αρνητικός στο τεστ ναρκωτικών ουσιών ο τραγουδιστής της Ιταλίας

Eurovision 2021: Αρνητικός στο τεστ ναρκωτικών ουσιών ο τραγουδιστής της Ιταλίας

Από antwnio

Ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Maneskin που με το τραγούδι «Zitti E Buoni» ανέδειξε την Ιταία σε μεγάλη νικήτρια στην Eurovision 2021 βγήκε αρνητικός στο τεστ ναρκωτικών ουσιών.

Ύστερα από τεστ που έκανε ο νικητής της φετινής Eurovivion Νταμιάνο Νταβίντ προέκυψε ότι ήταν αρνητικός στη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυτό ανέφεραν οι διοργανωτές του διαγωνισμού το απόγευμα της Δευτέρας (24/5/2021).

Υπενθυμίζεται ότι τα social media πήραν φωτιά και οι πρώτες εικασίες για την εικόνα που μετέδωσε ο σκηνοθέτης και στην οποία ο τραγουδιστής έκανε μια κίνηση που έμοιαζε με χρήση κάποιας ναρκωτικής ουσία στο τραπέζι της ιταλικής συμμετοχής, με πολλούς να αναρωτιούνται αν όντως έκανε κάτι τέτοιο.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η EBU η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Damiano David, που έδωσε τη νίκη στην Ιταλία, θα περνούσε από τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του: «Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».

Τι δήλωσε μετά τον τελικό

Για το θέμα ρωτήθηκε κι από δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό: «Λοιπόν συγχαρητήρια Ιταλία, πρέπει να ρωτήσω αυτό. Επειδή υπήρχε μια εικασία, κατά την διάρκεια της μετάδοσης, όταν στο βάθος φαινόταν να σκύβετε πάνω από το τραπέζι και να “σνιφάρετε” κάτι. Οι χρήστες του διαδικτύου υπέθεσαν πως παίρνετε κοκαΐνη. Τι ήταν αυτό;».

Ο τραγουδιστής εξήγησε ότι ένα μέλος του συγκροτήματος είχε σπάσει ένα γυάλινο ποτήρι κι έσκυψε να δει τι έγινε, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «δεν παίρνω ναρκωτικά παιδιά. Σας παρακαλώ μην το λέτε αυτό, μην το λέτε».

Διαβάστε επίσης