Αρχική Διαφορα νεα ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! Γιατί έβγαλε σε κοινή θέα τους S -400

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! Γιατί έβγαλε σε κοινή θέα τους S -400

Από antonio

Τα δόντια του στους εχθρούς της Ρωσίας έδειξε σήμερα ο Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι μονάδες αεράμυνας  τέθηκαν σε συναγερμό μάχης στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας με στόχο να εκτιμηθεί το αξιόμαχο της Ρωσίας σε περίπτωση απελής.

Στρατιώτες και αξιωματικοί σε συστοιχίες S-300  S-400  και Pantsir-S κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού ελέγχου.

«Mονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας υπεύθυνες για την υπεράσπιση της Μόσχας και την κεντρική βιομηχανική περιοχή τέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού», όπως δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. «Η αποστολή εναέριας άμυνας περιλαμβάνει πλήρως επανδρωμένες μαχητικές μονάδες».

Η ρωσική επίδειξη δύναμης σύμφωνα με το Russia Today σκοπό είχε να δοκιμαστούν οι δυνατότητες ραδιοεπικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων από τα ραντάρ στο κέντρα ελέγχου.

Η ικανότητα κινητών ραντάρ να δρουν από απροετοίμαστες θέσεις ώστε να βεβαιωθεί η ετοιμότητα καταστροφής άγνωστων εναέριων στόχων. Στην άσκηση που θα ολοκληρωθεί αύριο συμμετέχουν 45.000 στρατιώτες και 1.700 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία σημειώθηκαν εκ νέου συμπλοκές ανάμεσα σε φιλορώσους αντάρτες και ουκρανούς στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια περίοδο στρατεύματα του ΝΑΤΟ προωθούνται σε χώρες της Βαλτικής όπως η Εσθονία και η Λιθουανία, κοντά στα σύνορα με την Ρωσία

Τον Ιανουάριο αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη αποστολή στρατευμάτων στην Πολωνία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ξεκάθαρα πως η Ρωσία θεώρησε αυτή την κίνηση ως απειλή.crashonline.gr

Διαβάστε επίσης