Αρχική Ελλαδα Στο μικροσκόπιο η διαδρομή του φακέλου μέχρι τη στιγμή της έκρηξης

Στο μικροσκόπιο η διαδρομή του φακέλου μέχρι τη στιγμή της έκρηξης

Από antonio
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30 περίπου το απόγευμα της Πέμπτης, εντός του αυτοκίνητου του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου κι ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει, λίγο πριν το φανάρι στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.
Όπως έγινε γνωστό ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε μία επιστολή που είχε μαζί του, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να τραυματιστεί ο ίδιος και οι δύο συνοδοί του που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβησαν, ήδη από χτες, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που πήραν καταθέσεις από τους συνοδούς του κ. Παπαδήμου, καθώς ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για να διαπιστωθεί αν ο φάκελος αυτός είχε πάει στο γραφείο του ή στο σπίτι του και αν τον μετέφερε μαζί του, ούτε ο τρόπος με τον οποίο ο φάκελος αυτός κατέληξε στα χέρια του.
Επίσης από χτες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη επιστολή έφυγε από εκεί, αλλά και για να ελεγχθεί η  πιθανότητα ύπαρξης άλλων τέτοιων φακέλων.
Όσον αφορά τις έρευνες ο  αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κων. Τσουβαλάς έχει διατάξει ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος, από την Αντιτρομοκρατική άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.
Πώς έφτασε ο φάκελος στα χέρια του Λ.Παπαδήμου;
Στo κύριο ερώτημα, πώς έφτασε δηλαδή ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η διαδικασία που ακολουθείται με την αλληλογραφία των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία, ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, είναι πριν φτάσει στα χέρια τους, να περνά από έλεγχο σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, επειδή εκεί δεν υπάρχουν τα ειδικά μηχανήματα-σκάνερ, παραλαμβάνεται από την ασφάλειά του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δεν έχει διευκρινιστεί, αν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία με τον επίμαχο φάκελο, αν ήταν δηλαδή μέσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία από την Ακαδημία και αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Ψάχνουν απαντήσεις στα υπολείμματα του φακέλου
Την ίδια στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προσπαθούν να επανασυνθέσουν τον κατεστραμμένο από την έκρηξη φάκελο, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να βρουν  από πού ταχυδρομήθηκε, ποιός αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στην έρευνα.
Από την μέχρι τώρα  έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, περιείχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους προς στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.
Η ποσότητα της ύλης που χρησιμοποιήθηκε, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις ήταν μικρή, επομένως  ο στόχος των δραστών, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι δεν ήταν η πρόκληση θανάτου.
Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενημέρωσε αμέσως τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν από την Αστυνομία πολιτικά και άλλα πρόσωπα, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις για τυχόν και άλλους παγιδευμένους φακέλους που έχουν αποσταλεί.stokokkino.gr/

Διαβάστε επίσης