Δύο μέρες θα παραμείνει στη Ρόδο το σκάφος του αμερικανικού στόλου USNS Carson City που κατέπλευσε χτες στις 8 το πρωί και βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Ακαντιά.

Πρόκειται για ένα πλοίο τύπου καταμαράν που μπορεί να μεταφέρει τάχιστα προσωπικό, στηρίζοντας διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το σκάφος (T-EPF-7) που έχει μήκος 103 μέτρα και πλάτος 28,5 μέτρα, είναι καινούριο καθώς παραδόθηκε προς χρήση τον Ιανουάριο του 2016, και μάλιστα κατά την περσινή χρονιά είχε ως πεδίο δράσης του για μεγάλο χρονικό διάστημα την περιοχή της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της αποστολής του είχε καταπλεύσει στη βάση της Σούδας καθώς και σε διάφορα ελληνικά λιμάνια.

Το USNS Carson City διαθέτει 41 άτομα πλήρωμα ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 300 άτομα-στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία λόγω της κατασκευής του μπορεί να αποβιβάσει εύκολα ακόμα και σε περιοχές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.

Το καταμαράν θα αποπλεύσει από τη Ρόδο στις 8 το πρωί του Σαββάτου.                                                                                                          Πηγή πληροφοριών  rodiaki.gr