Αρχική Πολιτική Μια παρέα Παππάς, Πολάκης, Βαξεβάνης, Σπίρτζης, Τσίπρας (ο ξάδελφος)…

Μια παρέα Παππάς, Πολάκης, Βαξεβάνης, Σπίρτζης, Τσίπρας (ο ξάδελφος)…

Από antwnio

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020                                                                                                                                                     

Η φωτογραφία και το παρακάτω κείμενο, είναι όπως ακριβώς το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της Άποψης (https://www.iapopsi.gr/):

«Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ένα “άλμπουμ” δέκα φωτογραφιών δημοσίευσε στο facebook ο Παύλος Πολάκης από το τραπέζι που έκανε για την ονομαστική εορτή του.

Συνδαιτημόνες του κ. Πολάκη ήταν η συνήθης παρέα του σε παρόμοιες συνάξεις. Μόνο που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η χαμογελαστή και ευδιάθετη παρουσία του Νίκου Παππά, ακριβώς στο πλάι του εορτάζοντα, στέλνει και πολιτικά μηνύματα. Δεν έχουν, εξάλλου, περάσει παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από τις αν όχι θυελλώδεις, τουλάχιστον αμήχανες και ηλεκτρισμένες κομματικές συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις απέλπιδες – εν μέσω αντιπαραθέσεων – προσπάθειες του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να βρει διέξοδο από τη δίνη της κασετολογίας Παππά, Μιωνή, Παπαγγελόπουλου.

Όμως, το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Νίκος Παππάς έκανε εμφάνιση, ποζάροντας δίπλα στον εορτάζοντα. Και μαζί του στο τραπέζι του Παύλου Πολάκη η παρέα των Βαξεβάνη, Σπίρτζη, Γ. Τσίπρα, Βαξεβάνη και άλλων. Η σύνθεση της παρέας θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως στήριξη προς των πανταχόθεν βαλλόμενο πρώην υπουργό. Ίσως, παράλληλα, να αποτελεί και ένα εσωκομματικό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.»!

Να προσθέσω, πως συμφωνώ απόλυτα με το ρεπορτάζ της Άποψης! Η σκληρή ομάδα κρούσεως του πρώην Πρωθυπουργού, στέλνει πολλά εσωκομματικά – κυρίως – μηνύματα! Γι΄ αυτό επιζητά πρόωρες εκλογές κι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να “καθαρίσει” τους αχάριστους συντρόφους – “επαναστάτες” που αμφισβητούν την “αριστερή αυτοκρατορία του”!!

Χέρι – χέρι Πατούλης – Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής…

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την εβδομάδα που έφυγε, ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός κατήγγειλε, ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με την επικεφαλής κ. Ρένα Δούρου, έβαλε πλάτη για να περάσει η ΜΠΕ για τη μαρίνα Βουλιαγμένης, που μετατρέπεται σε λιμάνι!

Αυτή η αντίδραση του κ. Γιάννη Σγουρού και της παράταξής του, εκφράστηκε από το παρακάτω Δ/Τ στις 2 Ιουλίου 2020 για την ενημέρωσή σας! Έτσι θα διαπιστώσει ο πολίτης της Αττικής, πως αντιλαμβάνονται το συμφέρον του, εκείνοι που ήταν ιδεολογικά αντίπαλοι στις εκλογές, αλλά για κάποια θέματα δεν διστάζουν να πηγαίνουν χέρι – χέρι:

«Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σχετικά με τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Η Περιφέρεια Αττικής γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία, αφού η Παράταξη της κ. Δούρου επέλεξε τον ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” δίνοντας στην ψηφοφορία 20 λευκά εξυπηρετώντας στην ουσία τους επενδυτές της μαρίνας Βουλιαγμένης και όχι τους κατοίκους που αντιδρούν στην επέκταση της.

Η Παράταξη μας, “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” με αίσθημα ευθύνης και λογικής, αφού πρώτα άκουσε όλες τις τοποθετήσεις των φορέων, των παρατάξεων αλλά και των κατοίκων, καταψήφισε την συγκεκριμένη ΜΠΕ, αξιολογώντας ως βάσιμες τις αιτιάσεις τους, οι οποίες στηρίχθηκαν στην πρόσφατη και από 9/6/20 γνωμοδότηση επίσημου επιστημονικού φορέα, του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. Η διαφωνία έγκειται στο ότι πρόκειται, μεταξύ άλλων, για μια καινούρια μεγάλη λιμενική εγκατάσταση  για σκάφη με δυνατότητα ελλιμενισμού μήκους 70 μ. και όχι για τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας.

Τέλος, για την ιστορία όλοι οι ψήφοι ήταν: 48 υπέρ της ΜΠΕ, 30 κατά της ΜΠΕ και 20 ψήφισαν “Λευκό”, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ΜΠΕ “πέρασε με τις πλάτες” κάποιων και εις βάρος των κατοίκων της περιοχής.»!!

Νέες προκλήσεις των Τσάμηδων…

Ὁ Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και  Κονίτσης κύριος Ανδρέας, είναι ο μόνος που αγωνίζεται για την ελληνική Βόρειο Ήπειρο! Διαβάστε παρακάτω το Δ/Τ που εξέδωσε η Μητρόπολή του στις 29 Ιουνίου 2020 και θα καταλάβετε, πως η πολιτική κάστα στην Ελλάδα ενεργεί για να γίνει μέλος της ΕΕ αυτό φασιστικό και ανθελληνικό κράτος της Αλβανίας, που καταπατά τα δικαιώματα των εκεί ομογενών μας και συνεχίζει να εκφράζει αλυτρωτικές κορώνες:

«Όσοι σπεύδουν ασυλλόγιστα για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Αλβανία, ας κοιτάξουν προσεκτικά τα γεγονότα, πού διαδραματίσθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του φωτεινού Ιουνίου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Έτσι, με ένα ρεσιτάλ ανθελληνικών προκλήσεων εις βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας της Βορείου Ηπείρου, ξεκίνησαν από τα Τίρανα και ολοκληρώθηκαν κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα οι εκδηλώσεις για να … “τιμηθούν” τα 76 χρόνια από την δήθεν “Γενοκτονία των Τσάμηδων”, πού διέπραξε η … Ελλάδα!

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια, το επίσημο κόμμα των “Τσάμηδων” στην Αλβανία, καθώς και πολλές άλλες οργανώσεις, διοργανώνουν κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, βδομάδα αφιερωμένη στην δήθεν “Γενοκτονία των Τσάμηδων”. Παράλληλα, προβάλλουν με επιμονή τα αιτήματά τους για … επιστροφή των “περιουσιών τους” και για ελεύθερη μετακίνηση στην Ελλάδα. Όμως τα εν λόγῳ “αιτήματα” συνοδεύονται από παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων, καθώς και από ένα κύμα προπαγάνδας, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και δεκάδων ιστοτόπων, πού λειτουργούν από σχετικές Οργανώσεις σ’ όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων – πού μεταφέρθηκαν στην Κονίσπολη κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα – είναι οι εμπρηστικοί λόγοι του Σπετίμ Ἰντρίζι, προέδρου του κόμματος των “Τσάμηδων”, ο οποίος καταφέρθηκε με μένος εναντίον των Βορειοηπειρωτών, ειδικά για το ζήτημα της απογραφής του πληθυσμού με βάση τον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό. Ακόμη, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της λειτουργίας των Ελληνικών Στρατιωτικών Νεκροταφείων. Δήλωσε δε, ότι τα επόμενα χρόνια θα αναλάβει διεθνή εκστρατεία, ώστε να ακυρωθεί η παραπάνω απογραφή!

Οι εκδηλώσεις για την “Γενοκτονία των Τσάμηδων” προβάλλονται εκτενώς σέ μερίδα του Τουρκικού Τύπου, με τίτλους όπως: “η Ελληνική Γενοκτονία”(!), και με φράσεις όπως: “οι Έλληνες όπου βρέθηκαν κακοποίησαν τούς μουσουλμάνους”(!).

Να σημειωθεί ότι τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου έχουν αναδημοσιευθεί και από έγκυρους και αξιόπιστους ἱστότοπους της Αλβανίας.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, διερωτώμαι εναγωνίως:

Μήπως θα πρέπει να σταματήσει η διαμάχη του πολιτικού μας κόσμου γύρω από το σκάνδαλο της Novartis και να σκεφθούν όλοι μαζί από κοινού τί πρέπει να πράξουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της Αλβανίας, η οποία βάζει μπροστά τους απογόνους των εγκληματιών “Τσάμηδων” ενώ η ίδια, χωρίς να φαίνεται (όπως νομίζει), απεργάζεται τον αφανισμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών;

Τα γεγονότα τρέχουν. Ας τρέξουμε και μείς, για να προλάβουμε τα χειρότερα, πού είναι βέβαιο ότι θα έλθουν, εάν συνεχισθεί η αδράνειά μας. Αδελφοί μου, συν Έλληνες, “ἐσχάτη ώρα εστί”.

Και, πάντως, με τέτοιες συνθήκες, δεν πρέπει με κανένα τρόπο η Αλβανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως»!!

Παναγιώτης Αποστόλου egerssi@otenet.gr

Διαβάστε επίσης