Αρχική Lifestyle Αγία Σοφία: Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση και η αντίδραση του Μπουράκ Χακί

Αγία Σοφία: Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση και η αντίδραση του Μπουράκ Χακί

Από antwnio

Με ένα απόσπασμα από το έργο της του 1995 “Θεοδώρα, η Αγία των Φτωχών” σχολίασε την απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος η Μιμή Ντενίση.

Με ανάρτησή της στο instagram η καλλιτέχνις σημειώνει: «Ετούτος ο Ναός δεν είναι έργο ανθρώπων. Είναι έργο Θεού. Με την δική Του καθοδήγηση έγινε. Γι αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να τον καταστρέψει Ποτέ. Κι αν Κάποτε πέσει η Πόλη σε χέρια των κατακτητών, η Αγία Σοφία θα τους θυμίζει πως ο Θεός διάλεξε αυτή τη Πόλη κι αυτόν το Λαό για να χτιστεί ο μεγαλύτερος Οίκος της Λατρείας του. Κι αν Κάποτε οι Βάρβαροι σβήσουν όλα τα καντηλέρια της, θα μείνει ο Ήλιος να φωτίζει τα αναρίθμητα παράθυρα της για να βλέπουν οι ναυτικοί από τον Βόσπορο και οι περαστικοί από την Πόλη, και να μην χάνουν τη Πίστη τους στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία!». Τα λόγια της συνόδευσε με μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας αλλά και μία δική της από τη συγκεκριμένη παράσταση.

Την ανάρτηση αυτή σχολίασε και ο Τούρκος ηθοποιός και πολύ αγαπητός στην Ελλάδα, γνωστός και για τα φιλελληνικά του αισθήματα. Μπουράκ Χακί με ένα λυπημένο emojicon. Η Μιμή Ντενίση απάντησε: “Αγαπητέ Μπουράκ, είναι ένα μνημείο να το μοιραζόμαστε και όχι να το χωρίζουμε βάσει της θρησκείας. Κρίμα”.

Διαβάστε επίσης