Αρχική Διεθνη Νεα Παλαιστινιακή Αρχή: Δεν υπάρχει σκέψη για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία

Παλαιστινιακή Αρχή: Δεν υπάρχει σκέψη για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία

Από antwnio

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι (Riyad Malki) απέκλεισε οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστίνης και Τουρκίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα. «Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία», ξεκαθάρισε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο στην Ελλάδα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία, και επανέλαβε ότι η Παλαιστίνη τηρεί το Διεθνές Δίκαιο χωρίς εξαίρεση και το Δίκαιο της Θάλασσας «UNCLOS» (το οποίο, όπως σημειώνει, «συνυπογράψαμε το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας»).

Ο πρέσβης Τουμπάσι συμπλήρωσε ότι «επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους».

Το κυβερνητικό κανάλι A Haber της τουρκικής τηλεόρασης, χαρακτήρισε ορόσημο και προοίμιο συμφωνίας ΑΟΖ, τη συμφωνία που υπεγράφη στις 3 Ιουνίου μεταξύ των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών της Τουρκίας και των Παλαιστινιακών εδαφών για ευρύτατη συνεργασία, σε θέματα που ξεκινούν από την τρομοκρατία και τα ναρκωτικά και φτάνουν στην αρχαιοκαπηλία.

«Έχουμε ακτογραμμή μόλις 45 χιλιομέτρων στη Γάζα και μόνο στους ψαράδες επιτρέπεται να πλέουν μερικά μίλια στα ανοικτά», τόνισε ο δημοσιογράφος Χασάν Ταχράουι (Hassan Tahrawi), εξηγώντας ότι επιδίωξη της Τουρκίας είναι σύμφωνο θαλάσσιων ζωνών ανάλογο με αυτό που σύναψε με την Λιβύη.

πηγή .ertnews.gr

Διαβάστε επίσης